"Nisam optimista pred nastavak dijaloga u Briselu"

Aleksandar Vulin rekao je da nije optimista pred nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2021.

12:04

FOTO: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS

Vulin je na TV Prva ocenio da bi kosovski Albanci bili najsrećniji kada Srbija i Srbi ne bi uopšte postojali, komentarišući dešavanja uoči nastavka pregovara između Beograda i Prištine, najavu tužbe Prištine za navodni genocid, ponašanje povodom liturgije u Hramu Hrista Spasa u Prištini i ispisivanje antisrpskih grafita na vratima crkve.

"Za nas je potpuno svejedno da li je na vlasti Tači, Kurti, Haradinaj ili neko drugi. Oni će uvek imati odnos prema Srbiji i Srbima takav da bi bilo najbolje da Srbije i Srba nema. Tamo gde se Šiptari apsolutno pitaju, Srba nema", kazao je Vulin.

On je rekao da nije optimista pred nastavak briselskih razgovora i ocenio kao "gadno, prizemno i jadno", ono što Aljbin Kurti pokušava da uradi.

"Dovešće jednu ženu koja je navodno napadnuta kada je bila devojčica od strane Srba, dovode je kao člana delegacije koji treba da skrene pažnju svih svetskih medija i iznervira Aleksandara Vučića", naveo je Vulin.

On je upitao šta bi trebalo da uradi Aleksandar Vučić i da li bi on trebalo povede ljude čijim su srodnicima Albanci sekli glave?

"Kurti se pokazao kao velika kukavica, dovešće nekoga ko treba da uradi ono što on neće smeti da uradi pred Aleksandrom Vučićem. Izuzetno ružno i prijavo. O čemu da pregovaramo u takvoj atmosferi", upitao je Vulin i poručio da samo kada treba da se sudi kosovskim Albancima za ratne zločine, svedoci nestanu ili se pronađu mrtvi i cela međunarodna zajednica na to ćuti.

On je napomenuo da za razliku od suđenja Haradinaju, gde su se svi svedoci ili ubili ili su ih ubili, mi kada sudimo nekom za ratne zločine, nijedan svedok ne strada, nijedan svedok ne nestane, nego se istina nađe.

"Vučić je rekao i Šiptarima i Hrvatima i Bošnjacima da pokažu gde su masovne grobnice i da dođu da ih nađu, ali da to urade i Srbi, naravno, niko se nije odazvao na taj poziv, ni Šiptari, ni Hrvati, ni Bošnjaci", zaključio je Vulin, saopšteno je iz PS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: