Mediji: SIPA vrši uviđaj u zgradi tajne službe BiH

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH vrše uviđaj u zgradi obaveštajne službe BiH i u Federalnoj upravi policije i izuzimaju snimke videonadzora.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2021.

15:04

Mediji: SIPA vrši uviđaj u zgradi tajne službe BiH

Pozivajući se na svoja saznanja, portal Avaz piše da su pripadnici SIPA jutros po naredbi Tužilaštva BiH započeli uviđaj u zgradi Obaveštajno - sigurnosne agencije BiH (OSA) u kojoj je smeštena i Federalna uprava policije (FUP).

Prema njihovim informacijama, pripadnici SIPA izuzimaju videosnimak iz OSA-e kako bi se proverilo šta je prošle sedmice u ovoj policijskoj agenciji radio Denis Prcić, vlasnik Američkog univerziteta u BiH.

Prcić je inače pod istragom Tužilaštva BiH zajedno sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem, a u vezi s izdavanjem diplome Američkog univerziteta upravo Mehmedagiću.

Navodi se da je prošle nedelje boravio skoro sat u ovoj policijskoj agenciji, a s obzirom na to da je osumnjičen, pitanje je kojim povodom se sastao sa Osmanom Mehmedagićem.

On je, podseća se, juče ispitan u Tuzli u svojstvu osumnjičenog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: