Bošnjaci unitaristi, Srbi separatisti? "Samo Hrvati žele BiH"

"Ja verujem da danas još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu i to jasno govorim", rekao je Dragan Čović, lider HDZ-a.

Izvor: klix.ba

Petak, 07.05.2021.

15:10

Bošnjaci unitaristi, Srbi separatisti?

Čović je to izjavio na obeležavanju godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u mestu Polog između Mostara i Širokog Brijega.

"Obe druge politike, bila ova unitaristička - pod plaštom građanstva ili ona druga separatistička do istog dovode, nestanka Bosne i Hercegovine", poručio je Čović.

Nastavio je kako Hrvati ne mogu biti kolateralna šteta u tim procesima i zbog toga moraju imati nauk nakon ovih 30 godina, jer se okruženje levo i desno od BiH promenilo.

"Danas imamo i hrvatsku kao članicu NATO saveza, to govorim gledajući ovaj tenk i Crnu Goru u toj poziciji, ali dalje je ostalo dosta toga da se dogovara. Zbog toga mi uvek trebamo da budemo spremni", kazao je Čović, te ponovio mantru o jedinstvu hrvatskog naroda.

Kaže i da je pitanje da li će išta s ovog prostora više postati deo Evropske unije, bez obzira na to što je optimista.

"Mi smo mali narod, malobrojan... Trebaju i u Hrvatskoj da čuju - da nije bilo nas, ne bi bilo ni Hrvatske ovakve danas", naveo je on te kazao kako se u ustavnim promenama koje su pred BiH ne sme desiti da iz Ustava iščezne pojam "hrvatski".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: