U akciji Lovac uhapšena i dva granična policajca BiH

Danas su u policijskoj akciji u Bileći uhapšena dvojica graničnih policajaca.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.04.2021.

18:17

U akciji Lovac uhapšena i dva granična policajca BiH
Happy Lenses/ Shutterstock

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da će ova policijska agencija nastaviti da najoštrije kažnjava svoje pripadnike koji na bilo koji način učestvuju u kriminalnim radnjama.

"Granična policija BiH sve svoje kapacitete ulaže u zaštitu granice, a pojedinci neprofesionalnim i nesavesnim delovanjem nastoje to da naruše. Јedina smo agencija koja redovno čisti vlastite redove i to ćemo nastaviti da činimo", kazao je Galić, preneli su mediji u BiH.

Iz Granične policije BiH danas je saopšteno da je u akciji "Lovac" na području Bileće uhapšeno više osoba, od kojih su dva granična policajca osumnjičena da su duži period, zloupotrebljavajući službeni položaj, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda iz Crne Gore u BiH.

"Napominjemo da je reč o veoma dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, koja duži period deluje na području Bileće, a među kojima se nalaze i višestruki povratnici, koji su osuđivani za veći broj teških krivičnih dela“, naglašeno je u saopštenju.

Još se dodaje da su policijski službenici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, prema naredbama Suda BiH, izvršili pretres osumnjičenih i stvari koje poseduju, koje mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: