Bileća: Uhapšeni granični policajci

U akciji "Lovac" na području Bileće uhapšeno je više osoba, među kojima i dva policijska službenika Granične policije BiH, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.04.2021.

13:35

Bileća: Uhapšeni granični policajci
Foto: Profimedia

Akcija je usmerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duže vreme deluje na tom području, prenose mediji.

Tužilaštvo navodi da su osumnjičeni pod istragom zbog krivičnih dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela, a u vezi sa krivičnim delima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zlouporaba službenog položaja ili ovlašćenja i primanje poklona i drugih oblika koristi.

"Uhapšeni policijski službenici osumnjičeni su da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH", istaknuto je u saopštenju.

Nakon kriminalisticke obrade i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će doneti odluku o daljim koracima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: