"Nije vreme za popuštanje mera"

Epidemiolog i član Kriznig štaba dr Branislav Tiodorović rekao je uoči sednce Kriznog štaba da nije vreme za popuštanje mera, i da treba sačekati još malo.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

14:14

Printskrin: TV Prva/ arhiva

"Biće razgovora i o popuštanju mera zbog trgovinskog dela, ekonomomije, ali možda je vreme sačekati još malo", kaže Tiodorović.

"Epidemiološki posmatrano, nije trenutak da se popuštaju mere još neko vreme dok stvarno ne budemo sigurni da je ta silazna putanja stabilna, da je broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro, do tada moramo biti oprezni. Mi još uvek imamo te rizike, deca su pošla u školu, veća je komunikacija između ljudi, evo sada idu i lepi dani, što će narod izmamiti napolje, što je opet dobro jer ovi ledeni dani prestaju, ali svakako još nije vreme za opuštanje", rekao je Tiodorović za "Blic".

Dodaje da će verovatno biti pitanja o popuštanju mera, zbog trgovinskog dela, ekonomije, ali je naglasio da bi trebalo sačekati još malo, da se sačeka da vakcinacija bude što obuhvatnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: