Plenković: Ohrabrujuće

Premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je ohrabrujuće to što Hrvatska ima silazni trend u broju novozaraženih koronavirusom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.01.2021.

16:20

Plenković: Ohrabrujuće
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET/ POOL

“Dobro je da nam je sedmični prosek pao na nivo od sredine oktobra. Trenutno imamo treći najveći dvonedeljni pad među članicama EU. Imamo dvostruko manje hospitalizovanih. To su dobri pokazatelji što znači da su mere i odgovorno ponašnje doveli do preokreta trendova, a to treba nastaviti", rekao je Plenković uoči sednice vlade.

Podsetio je da je sve to postignuto bez uvođenja policijskog časa.

Jedan od prvih znakova je početak školskog polugodišta, rekao je Plenković i dodao da se nastavlja kampanja vakcinisanja.

“Očekuje se odluka EMA-e za AstraZenecu čime će se broj doza naglo povećati, a to bi nam omogućilo imunizaciju najugroženijih tokom proleća”, rekao je premijer.

Inače, vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak koji se odnosi na otpis režijskih troškova za električnu energiju na područjima pogođenim zemjotresom.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u regionu i svetu iz minuta u minut pratite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: