Ruski odgovor: Holandske diplomate nepoželjne

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da proteruje dvojicu holandskih diplomata.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.01.2021.

13:39

Ruski odgovor: Holandske diplomate nepoželjne
Depositphotos/Dmitry_Tsvetkov

Proterivanje holandskih diplomata usledilo je kao odgovor na prethodno proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Haga u decembru zbog špijunaže.

Oni su optuženi da su špijunirali holandski haj-tek sektor.

Ruska ambasada u Hagu u vreme njihovog proterivanja saopštila je da Holandija nije pružila dokaze za nezakonito ponašanje dvojice ruskih diplomata.

Navedeno je da je otpravniku poslova ambasade Holandije u Moskvi uložen oštar protest zbog neosnovanog proglašavanja dvojice ruskih diplomata za persone non grata.

Rusko ministarstvo ocenjuje da taj, kako je navedeno, "neprijateljski i provokativni potez, kao i novi talas antiruske histerije, koju je Hag organizovao uz pomoć provladinih medija", pokazuje da u krugovima holandskih vlasti vlada nedostatak zdravog razuma i razumevanja stvarnih problema u rusko-holandskim odnosima.

Moskva je zato, u skladu sa principom reciprociteta, odlučila da protera dvojicu zaposlenih u holandskoj ambasadi i oni će morati da napuste Rusiju u roku od dve nedelje, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: