Gradonačelnica u kućnom pritivoru zbog rasizma

Gradonačelnica grada San Đermano Verćeleze u italijanskoj regiji Pijemont Mikela Rozeta u kućnom je pritvoru zbog rasizma, diskriminacije i nepružanja pomoći.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.01.2021.

14:56

Gradonačelnica u kućnom pritivoru zbog rasizma
Ilustracija: Depositphotos/ ventanmedia

Naime, Rozeta je lično nadzirala raspodelu humanitarne pomoći, koje je obezbedila država u vreme pandemije. Ona je pakete sa hranom delila porodicama koje na to nisu imale pravo, a, kako je utvrđeno telefonskim prisluškivanjem, namerno je uskračivala pomoć siromašnim porodicama sa više dece i strancima, piše list Il Fato kotidijano.

Gradonačelnica je ugrožnim osobama uskračivala pomoć, a u pakete koje je davala onima koji na to nisu imali pravo pakovala i proizvode koji se smatraju luksuznom hranom.

Jednoj majci sa više dece odbila je pomoć nakon što je žena zamolila da joj se ne daje hrana koju oni, iz religioznih razloga, ne jedu.

Rozeta, članica Lige, stranke desnog centra, i ranije je bila umešana u nezakonite radnje, kao kada je pokušala da se donese zakon koji bi omogućio da se strancima ne izdaju u zakup stanovi ili kada je odbila da za mladića poreklom iz Nigerije, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, "pokrije" troškove sahrane predviđene za siromašne i to samo zato što je stranog porekla.

Osim protiv gradonačelnice istraga je otvorena i protiv još sedam osoba, među kojima su odbornici i dvojica privatnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: