Novi podaci o ubistvu u Belvilu - naručioci imali dobru logistiku VIDEO

Poslednje ubistvo u obračunima kriminalnih grupa u Beogradu, samo je jedno u nizu.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

21:34

Novi podaci o ubistvu u Belvilu - naručioci imali dobru logistiku VIDEO
Printskrin: TV Prva

Ali ovoga puta, policija je vrlo brzo uhapsila osumnjičene da su učestvovali u tom zločinu.

Sve više detalja o pripremi i ubistvu Bojana Mirkovića pre nekoliko da na u naselju Belvil izlazi na videlo.

"Čak 5 osoba je uhapšeno je zbog ubistva Bojana Mirkovića što ukazuje na to da su oni koji su naručili ubistvo imali dobru logistiku, da su imali dobru uvežbanu organizaciju, tu se za svakog znalo šta treba da radi, saznalo se i da su imali specijalne uređaje pomoću kojih su pratili u stopu ubijenog Mirkovića", kaže za TV Prva urednik sajta Mladen Radulović.

Kao direktni izvršilac ubistva sumnjiči se mladić sa inicijalima L.T. star 22 godine. Njega je policija uhapsila u Beogradu 10-ak dana posle ubistva Mirkovića.

Kako prenose mediji, on u zatvoru plače i stalno traži pomoć. Policija je uspela da rasvetli šta se dešavalo kobne večeri.

"Kako se saznaje, on je kod sebe imao dva pištolja oba sa prigušivačem, iz prvog je ispalio nekoliko hitaca, a na kraju je hladnokrvno prišao meti i overio ga. Posle toga on je biciklom bežao preko Savskog nasipa u pravcu Surčina, stigao je skoro do Jakova gde je bacio bicikl i gde mu se izgubio svaki trag zbog nedostatka kamera na tom delu", navodi Radulović.

Oružje koje je koristio za likvidaciju, pronašli su ronioci Žandarmerije, odbačeno u kanal blizu Savskog nasipa.

Kako kažu upućeni u ovu istragu, mladić osumnjičen za ubistvo Bojana Mirkovića danima je vežbao da vozi električni trotinet, jer nije bio dobar u tome. Policija je u žbunju pronašla sakriven trotinet koji je koristio za dolazak i kasnije za bekstvo iz Belvila.

Interesantno je da je i osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića pre dva meseca u Beogradu, takođe za kretanje koristio električni trotinet.

Očigledno je da to prevozno sredstvo daje mnogo više mogućnosti za bekstvo, a takođe ne privlači ni mnogo pažnje na ulici.

Ostali uhapšeni zbog ovog ubistva sumnjiče se da su danima pratili metu, ali će tek detaljna istraga utvrditi šta je tačno bila uloga svakog od njih u zločinu.

"Pojedini operativni podaci ukazuju na to da je Lazar znao da mu je policija za petama, da se sprema hapšenje, on je rešio da beži iz Srbije, prema pojedinim podacima su mu i najuži članovi porodice, na šta imaju pravo po našem zakonu da pomognu u bekstvu, članovi porodice su mu pomogli da se evakuiše iz Srbije, on je kolima išao prema jugu i planirao da se prebaci na teritoriju BIH najverovatnije sa lažnim ispravama", napominje Radulović.

Bojan Mirkoviću, u trenutku kada je ubijen, kod sebe je imao lažna dokumenta. Među uhapšenima je i jedan crnogorski državljanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: