Nije vreme za izbore, ali nije ni za Mustafu

Politički analitičar Beljulj Bećaj ocenio da je preduslov za početak promena na Kosovu saradnja Pokreta Samoopredeljenje i Vjose Osmani.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

07:10

Nije vreme za izbore, ali nije ni za Mustafu
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Osmanijeva je sada vršiteljka dužnosti predsednice tzv. Kosova i predsednice Skupštine

"Šansa je da Samoopredeljenje shvati da je čak i za tih 50 dana (svoje ranije vlasti) napravilo greške i da ispravi i iskoristi situaciju u smislu izgradnje prave alternative, a verujem da se tome pridružuje i Vjosa Osmani koja pokazuje da je dosledna, ima jasnu artikulaciju svoje misije i političke vizije. Kombinacija PS i Osmani mislim da može stvoriti osnovne preduslove koji pokreću promenu", rekao je Bećaj za KTV.

Ocenio je da Vlada i stranke vladajuće koalicije ;du pogrešnim putem takmičeći se za mesto predsednika Kosova u vreme kada je glavni problem borba i upravljanje epidemijom.

Bećaj smatra da bi eventualno proširenje aktuelne vladajuće koalicije prekoračilo izbornu volju građana i "produbilo krizu, stvarajući dugoročnu nestabilnost na Kosovu", a da "niko nije zainteresovan za usvajanje programa ekonomskog oporavka ili im je to samo pitanje političkog marketinga", dok prioritet nije ni pandemija.

Za lidera Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isu Mustafu, Bećaj je rekao da se "pokazao kao prevarant" jer želi da vlada zajedno s Demokratskom partijom Kosova (DPK), dok je na prethodnim izborima rekao da nikada neće napraviti koaliciju s DPK, što je bilo njegovo najvažnije obećanje.

Tako Mustafa sada izjavljuje da je zainteresovan za formiranje koalicije, jer nije vreme za izbore, naveo je on.

"Slažem se da nije vreme za izbore, ali takođe nije ni vreme da se (Mustafa) kandiduje za predsednika, ili da krpi vladu", kazao je Bećaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: