Francuska: Posle napada na sveštenika uhapšena jedna osoba VIDEO

Posle napada na pravoslavnog sveštenika u Lionu uhapšena je jedna osoba, rekao je policijski izvor navodeći da ne može da potvrdi da li je reč o napadaču.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2020.

17:16

Francuska: Posle napada na sveštenika uhapšena jedna osoba VIDEO
Foto: Depositphotos/kelpfish.jpg

Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor.

Svešteniki je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život, prenosi Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.
Kako prenosi BFM TV, sveštenik je dva puta upucan dok je zatvarao crkvu i nalazi se u kritičnom stanju.

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao "Alahu Akbar!" (Bog je najveći) odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu 18-godišnji Čečen.

Predsednik Emanuel Makron rasporedio je hiljade vojnika kao zaštitu mestima poput bogomolja i škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli: