"Sve liči na to da je neko napravio dil sa Đukanovićem"

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević su ponovo oštro kritikovali mandatara za sastavljanje nove vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.10.2020.

17:46

EPA/Boris Pejovic

Rekli su da je Srpska pravoslvna crkva tražila da on bude na čelu liste "Za budućnost Crne Gore" i ocenili da njegovi poslednji nastupi u medijima "liče na dil" s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Mandić je kazao da je Krivokapić došao na čelo liste "Za budućnost Crne Gore" na predlog "ovdašnje više crkvene jerarhije" i da je "to bio i uslov da oni podrže našu listu na izborima".

"Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Perović, ovog melemnog vjerujućeg čovjeka treba da prihvatite na prvo mjesto vaše koalicione liste", rekao je Mandić i izneo da je to i uradio jer je, "za razliku od mnogih, bio siguran u pobedu" na izborima.

Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, povodom ocene mandatara Krivokapića da bi Vlada imala "niži nivo reputacije" ako bi u njoj bili politički lideri Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, poručio je da to može izjaviti "samo neko ko je napravio dil" sa šefom države i DPS-a Milom Đukanovićem.

Krivokapić "protiv njega (Đukanovića) nije rekao nijednu reč. Smeta DF, ne smeta DPS", napisao je Medojević na Tviteru.

Okosnicu koalicije "Za budućnost Crne Gore" čini Demokratski front (DF), a na izborima je njen nosilac bio Krivokapić, kome su prethodnih dana lideri DF uputili niz kritika pošto on traži da oni ne budu u budućoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli: