Epidemiolog dr Tiodorović o tome kad možemo očekivati porast broja novozaraženih VIDEO

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je realno da dođe do porasta broja zaraženih koronavirusom u narednih 15 dana.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

08:32

Epidemiolog dr Tiodorović o tome kad možemo očekivati porast broja novozaraženih VIDEO
Screenshot TV Prva

"Mi imamo bolju situaciju u odnosu na okolinu, ali nesigurna je situacija zato što je virus i dalje tu i postoji rizik od prenošenja. Morao biti spremni da će ovo potrajati", rekao je.

Dodaje da u KC "Niš" nema pacijenata na respiratoru.

"Nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Treći ili četvrti dan bez preminulih od onih najtežih slučajeva", napominje Tiodorović.

Osvrnuo se na "sudar" gripa i koronavirusa.

"Grip koji smo toliko pominjali i koji je upozorenje s obzirom na mogućnost mešanja dve infekcije. Ja bih rekao da su mere koje su donete uticale ne samo na širenje koronavirusa nego i ostalih bolesti. U periodu koji je pred nama moramo da živimo sa koronavirusom, ali uvek sa pažnjom da ponovo može da počne sa pojavom kovida 19", rekao je.

Ranije danas Tiodorović je izjavio da iako je broj pregleda u kovid ambulantama smanjen, to ne treba da znači da treba da dođe do opuštanja.

On je za TV Prva rekao i da očekuje da će će većina građana poštovati nove mere koje je doneo Krizni štab, a koje stupaju na snagu danas u 18 časova.

Prema njegovim rečima, građani koji se budu vraćali iz inostranstva dobiće na ulasku u Srbiju "apel" da se jave lekarima u prvih 24 sata kako bi se utvrdilo da li njihovo zdravstveno stanje treba da bude praćeno od strane lekara.

Tiodorović je naveo da deca koja se vraćaju iz inostranstva ne bi trebalo da idu u vrtiće i škole 10 dana.

Njegovu izjavu od jutrošnju izjavu možete pogledati u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: