Vučić: Slavite vi šta god hoćete. Mi ćemo da tugujemo za našim ljudima VIDEO

Predsednik Srbije poručio je okupljenima u Sremskoj Rači gde se obeležava 25. godišnjica od akcije "Oluja" da Srbija pristaje na pomirenje, ali ne na poniženje.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

20:54

Vučić: Slavite vi šta god hoćete. Mi ćemo da tugujemo za našim ljudima VIDEO
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

"Od 2014. Srbija i Srpska zajednički obeležavaju srpska stradanja i na to sam ponosan. Ponosan jer nisu uspeli da nam zabrane da nosimo srpsko ime i prezime. Ponosan jer Srbi imaju ponosnu i nezavisnu državu koje može da stane u odbranu srpskih grobova, ali i budućnosti", poručio je Vučić.

On je naglasio da "Srbija živi i da neće nestati".

"Rekao sam im da više neće biti 'Oluja' jer se Srpska i Srbija više neće svađati", izjavio je on.

Poručio je da niko ne može da nam zabrani da tugujemo za nastradalim.
Naveo je da je matrica "Srbi su krivi za sve" sveprisutna i da će se to teško promeniti

"Srbi su zatirani samo zato što su Srbi. Srbi su krivi za sve. Ta matrica je postavljena i teško ćemo je danas i sutra izmeniti. Ne maštamo o tome da ćemo promeniti mišljenje sveta, mi moramo da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili. Srbija nikada neće imati žig sramote koji su joj na čelo stavljali", smatra on.

Vučić kaže da Srbija nikada neće pristati na poniženje.

"Što se tiče onih koji ćute o najtežim zločinima. Naše je da im kažemo da mi pomirenje želimo, mir da, ali poniženje nikada. Nismo vas terali nikada da priznate genocid, koji je očigledan, samo kažite 'da znamo da je u Jasenovcu stradao ceo jedan narod jer su nosili srpsko ime i prezime'", rekao je Vučić.

Rekao ke da Srbiji "pridike drže oni čije ulice nose ime Mileta Budaka", ustaškog ideologa NDH koji je tvrac politike "ubistva trećine Srba, proterivanja trećine i pokatoličenja trećine".

Kazao je i da je broj Srba u današnjoj Hrvatskoj sveden na "statističku grešku", a da to nije rezultat samo genocida za vreme Drugog svetskog rata već i pogroma devedesetih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli: