Zabelela se i Srbija: Hitno upozorenje RHMZ-a, stiglo jako nevreme FOTO/VIDEO

Snažno nevreme zahvatio je danas po podne okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

18:58

Zabelela se i Srbija: Hitno upozorenje RHMZ-a, stiglo jako nevreme FOTO/VIDEO

RHMZ izdao je upozorenje za Zapodnobački i Severnobački okrug u 18.55 h.

"Na teritoriji opštine Sombor i Subotica jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vetrom i gradom, koji će se u narednom satu premeštati ka jugu Mađarske", navedeno je u poslednjem saopštenju RHMZ.

Ulice Bačkog Monoštora su već bele od grada, a on je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka, piše list Blic.

Prema rečima meštana, padao je grad veličine lešnika, a u Bačkom Monoštoru jak vetar je kidao grane.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

"Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja", navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteo-alarm zbog nevremena koje donosi pljuskove praćene grmljavinom.

U 18.20 najavljeno je za naredna dva sata u Bačkoj, Sremu, severnom i srednjem Banatu, u jugoistočnoj Srbiji, kao i na području Pomoravlja, mestimično kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno se očekuju vremenske nepogode. Na području Beograda suvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: