Vučić sutra sa Dodikom i Irinejem u Rači: Obeležavanje stradanja Srba u "Oluji"

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" biće obeležen sutra u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2020.

14:23

Vučić sutra sa Dodikom i Irinejem u Rači: Obeležavanje stradanja Srba u
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Pored predsednika Srbije, obeležavanju Dana sećanja prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, kao i srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh Irinej.

Vučić je pre nekoliko dana najavio da će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti veliku srpsku tragediju - progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

"Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači, gde ćemo postaviti i spomen obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, zajedno sa RS, spomen-park", rekao je predsednik Srbije.

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači, kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovaće deca iz kolone, koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Tom prilikom će predsednik Vučić, Dodik i poglavar SPC otkriti spomen-ploču žrtvama zločinačke hrvatske akcije Oluja, a zatim će položiti vence nakon minuta ćutanja.

Okupljenima će se obratiti i Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli: