Opozicija formirala "Građanski blok", ujedinjeni na izborima protiv Đukanovića

Uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta, predstavnici pojedinih opozicionih političkih partija formirali su "Građanski blok", prenose Vijesti.

Izvor: Vijesti

Nedelja, 12.07.2020.

17:13

Opozicija formirala
Foto: Deposit/xload

Kako se navodi, "Građanski blok" će kao predizborna koalicija učestvovati na izborima.

Koaliciju čine Demokratska Crna Gora, Demos, Nova ljevica, Partija penzionera, invalida i restitucije i Društvo za istraživanje politike i političke teorije.

U zajedničkom saopštenju kažu da su odluku doneli imajući u vidu da je deo opozicionih partija odbio mogućnost bojkota izbora i najavio učešće na istim, te polazeći od činjenice da zbog odluka pojedinih političkih subjekata nije moguće formiranje jedinstvene opozicione liste.

Ističu i da ostaju otvoreni za sve druge građanske političke subjekte, intelektualce i istaknute pojedince.

"Građanski blok" poziva sve opozicione kolege da stave veto na međusobne napade, podmetanja i prozivanja, "jer onaj ko u ovom trenutku, kada se DPS nalazi u nikad težoj poziciji, napada opoziciong kolegu, radi direktno u korist DPS-a i pokazuje da mu smjena vlasti nije prioritet, već samo mandat više", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: