Plata, bonus, nagrade... Džejms Gorman je najbolje plaćeni bankar u SAD, koliko zarađuje?

Izvršni direktor Morgan Stenlija, Džejms Gorman, postao je najbolje plaćeni američki bankar.

Izvor: SEEbiz

Utorak, 26.01.2021.

12:41

Plata, bonus, nagrade... Džejms Gorman je najbolje plaćeni bankar u SAD, koliko zarađuje?
Foto: Profimedia/Alex Wroblewski

Godišnja plata narasla mu je 22 odsto, odnosno za šest miliona dolara, čime je postao najbolje plaćeni američki bankar.

Za obavljeni posao na Vol Stritu u 2020. godini plaćen je čak 33 miliona dolara, a u 2019. primio je 27 miliona dolara. Kako navodi Rojters, te godine njegova plata je pala sedam odsto.

Zapravo, struktura Gormanovih primanja izgleda ovako: osnovna plata je 1,5 miliona dolara, bonus u novcu 7,8 miliona dolara, te nagrade u deonicama od gotovo 24 miliona dolara. Dve trećine nagrade u deonicama u vezi je sa rezultatima. Oni su pak bili izuzetni, a odbor direktora je to nagradio.

Pod njegovim vođstvom prošla godina za Morgan Stenli bila je rekordna po ostvarenom finansijskom rezultatu, s neto dobiti od 11 milijardi dolara (rast 22 odsto) i sa povratom na deonicu od 15,2 odsto.

Godišnji prihod je bio 48,2 milijarde dolara i rastao je 16 odsto, što im je doneo skok na berzi, kao i talas spajanja i izlistavanja nastao nakon prvobitnog šoka tržišta zbog pandemije koronavirusa, prenosi SEEbiz.

Tako im je poslednji kvartal bio senzacionalan, sa 51-postotnim rastom dobiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: