Vučić o Hrvatima: "To ih najviše boli"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o hrvatskoj ekonomiji.

Izvor: B92

Subota, 18.09.2021.

13:07

Vučić o Hrvatima:
Foto: EPA EFE/Andrej Èukiæ

U izjavi za medije, nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Vučić je poručio da su Hrvati "toliko lepog i pozitivnog" o njemu napisali, dodavši da bi sve što kažu rado potpisao i prihvatio.

"Optužiće ih da su gori od srpskih tabloida. Nikada ovakva kampanja nije bila protiv nekog sa toliko naručenih tekstova u svim hrvatskim medijima", ocenio je.

Potom je uporedio ekomonsku situaciju susedne i naše zemlje.

"Mi čestitamo hrvatskim komšijama na njihovim rezultatima, a mi ćemo nastaviti da se borimo za svoje rezultate i nećemo se stideti da ih pokažemo. Mi smo sada na 41-42 milijarde dolara, odnosno 33-34 milijarde evra, a i jedni i drugi ovu godinu završićemo na oko 52 milijarde evra. Da podsetim, pre sedam godina bežali su nam 15 milijardi", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da su Hrvati i dalje ispred nas u odnosu BDP-a po glavi stanovnika, ali da Srbija smanjuje tu razliku.

"Ono što im je najbolnije, pored priča o tome kako Srbija nabavlja oružje, priče o srpskoj zastavi i drugog, jeste j naslov 'Neće nas Srbija još desetljećima stići'. Oni tu ne govore o apsolutnom BDP-u, već o BDP-u po glavi stanovnika, ali se i taj odnos menja i sve više smanjuje. Srbija stiže i prestiže Hrvatsku po svim ekonomskim parametrima i to je ono što ih najviše boli", poručuje Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli: