Mihajlovićeva sa direktorima javnih preduzeća, Bajatović udaljen sa sastanka VIDEO

Ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz tog resora i poručila da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2020.

13:45

Mihajlovićeva sa direktorima javnih preduzeća, Bajatović udaljen sa sastanka VIDEO
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Mihajlovićeva je na sastanku predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

"Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu. Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi", poručila je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je ona.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija”" Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Кuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin.

Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli: