Do granice sa Srbijom 70 kilometara i 850 miliona evra

Crnogorski ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić najavio je za kraj naredne godine početak gradnje druge deonice auto-puta do granice sa Srbijom.

Izvor: Beta

Sreda, 24.11.2021.

08:34

Do granice sa Srbijom 70 kilometara i 850 miliona evra
Ilustracija: MakDill/Shutterstock

Bojanić je na konferenciji za novinare u Podgorici kazao da se radi idejni projekat za deonicu auto-puta Mateševo-Andrijevica i da bi trebalo da bude završen do maja.

"Uporedo se radi studija izvodljivosti za kompletan autoput. Jedan nacrt smo već dobili, dali smo sugestije i prigovore, tako da očekujem da će se to paralelno raditi", rekao je Bojanić.

Ministar je, kada je u pitanju deonica od Andrijevica do Boljara, rekao da se radi idejno rešenje, a Monteput je nosilac tog posla.

Auto-put do Crne Gore sve bliži; Kako napreduju druge ključne deonice?

"Računamo optimistički, ali mogu da se saglasim sa premijerom da već krajem godine možemo da krenemo sa realizacijom druge deonice auto-puta. Računamo na sredstva iz evropskih fondova, a neke su najave da možemo očekivati nekih 40 odsto granta za to", rekao je on.

Naveo je da bi izgradnja deonice Mateševo-Boljare trebalo da košta oko 850 miliona evra, kao i da je nešto lakša za izgradnju, ali i duža - dugačka je oko 70 kilometara.

Prva, najzahtevnija deonica od Podgorice do Mateševa trebalo bi da bude završena do 30. novembra a prema najavama biće puštena u rad nakon što dobije potrebne dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: