Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu

Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji.

Izvor: B92.net

Subota, 23.10.2021.

19:46

Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Kako je kazao, razgovarali su o nestašicama električne energije.

"Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšuu, i spremni smo da budemo manjinski vlasnik, kako bismo osigurali našu energetsku bezbednost, posebno zbog našeg snaženja privredne aktivnosti", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je dodao da deca u Srbiji ne moraju da brinu hoće li ove zime imati grejanje, pošto je Srbija na vreme izgradila skup i važan gasovod.

"Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Verujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo pre kraja 2023. godine", rekao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli: