Izbacili đubre iz automobila – policija im zaplenila vozilo

Policijski službenici su videli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

11:22

Izbacili đubre iz automobila – policija im zaplenila vozilo
Foto: jeandum/Shutterstock

Dve osobe koje su putovale u Volkswagen Golfu kroz Rumuniju, odlučile su da se odmore pored puta i da očiste unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi uključivali su i bacanje smeća pored kolovoza.

Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje đubreta na odmorištu, u tom trenutku je naišla i policija, pa su prekršioci uhvaćeni na delu, piše Revijahak.

Kako se navodi, na snimcima, koji će poslužiti kao dokazni materijal, vidi se žena koja stavlja otpatke u plastičnu kesu, a zatim je baca u travu pored puta. Policijski službenici su videli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili.

Odlučili su primeniti zakon. Uz 1.100 evra kazne, službenici su zaplenili stari Volkswagen Golf. Pored toga, lokalna agencija za zaštitu okoline takođe je vozaču izrekla kaznu od 1.000 evra.

Organi Evropske unije i nacionalni regulatori iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalne vlasti su objasnile da je ovaj VW Golf četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali đubre i koji su uhvaćeni na delu. Vozač za sada ne može preuzeti svoj automobil, a moraće dokazati da nije prekršio zakon, ali tek nakon što se plati kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli: