Čudo tehnologije je stiglo: Instaliran jedan od najsavremenijih punjača

Instaliran jedan od najsavremenijih punjača za elektroautomobile, punite 40 minuta i možete preći 500 kilometara a termin zakazujete sms porukom

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

09:30

Čudo tehnologije je stiglo: Instaliran jedan od najsavremenijih punjača
Foto: RINA

Poskupljenje goriva mnoge vozače navelo je da počnu razmišljati kako bi svoje četvorotočkaše mogli zameniti automobilima na električni pogon. Iako je u samom startu takvo vozilo možda skuplje, na duge staze pravi se ogromna ušteda jer umesto dizela ili benzina trošite kilovate.

Ono što najviše brine one koji se odluče za prevvozna sredstva najnovije generacije jeste kako napuniti vozilo na električni pogon, da bi imalo dovoljno struje za vožnju do željene destinacije.

Britki umovi i za to su našli rešenje stoga je na jednoj pumpi u Preljini kod Čačka ugrađen punjač za elektromobile gde ćete pored nafte i derivata moći da sipate i gorivo budućnosti, odnosno struju.

„Radi se o jednom od najsavremenijih pametnih punjača za elektromobile koji za veoma kratko vreme napune pogonske akumulatore automobila i uskoro će preplaviti planetu. U zavisnosti od mogućnosti automobila punjenje traje od 25 do 45 minuta. Na ovoj pumpi instaliran je brzi punjač od 40 kilovata. Orion eMobility je prva firma u Srbiji koja u ovom segmentu ozbiljno razvija infrastrukturu i u tom smislu vozačima pruža širok spektar servisa koji mu pomažu da što lakše povrati snagu svojim mašinama. Prednosti su pre svega ekologija ali i globalna situacija u svetu koji nezadrživo ide ka eri automobila na elektro pogon“ kaže za RINU Vladimir Džodžo direktor kompanije „Easypark”.
Foto: RINA
Neobična „točilica“ u Preljini već privlači veliku pažnju prolaznika, a najsrećniji su oni koji imaju elektroautomobile jer je njihovim mukama sada konačno došao kraj.

„Odlučili smo se na ovaj poslovni potez pre svega kako bi izašli u susret našim kupcima. Imamo veoma kvalitetno gorivo, ali sve je veća potreba za elektro punjačima. Nalazimo se na raskrsnici autoputa „Miloš Veliki” I Moravskog koridora, gde i te kako ima potrebe za jednim ovakvim punjačem. Naše usluge moći će da koriste svi iz ovog dela zapadne Srbije”,izjavio je Marko Vignjević direktor „Evoil” pumpe.

Vreme punjenja možete zakazati preko aplikacije na mobilnom telefonu i niko vam ne može upasti u termin, plaćanje se vrši takođe putem aplikacije i vrlo verovatno uskoro SMS porukom.

Punjenje u proseku traje od 25 do 40 minuta za zahtevnije automobile sa kojima u zavisnosti od proizvođača možete preći od 100 do 500 kilometara. Za sada jedino auto marke „Tesla” dostiže veliku kilometražu, dok su ovi drugi idealni za gradsku vožnju i veoma zanimljivo, manje troše struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli: