"Alfa Romeo prodaje automobil, a ne iPad na točkovima"

Novi direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato je izjavio da smatra da Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na vozača, što znači da bi trebalo da imaju najmanje moguće ekrane.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

18:00

Photo: Alfa Romeo

"Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svetu. Vozač je centralna figura, i oko njega je najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad sa automobilom oko njega, prodajem Alfu Romeo", rekao je Imparato za francuski Caradisiac.

Čak i u doba prelaska na električne automobile, direktor Alfa Romea planira i dalje da isporučuje privlačnu vožnju i fokus automobila oko vozača, koje smatra ključnim za uspeh ove marke.

Imparato je već doneo neke velike odluke za Alfu. Neke od njih uključuju odustajanje od Giorgio platforme sa zadnjim pogonom u korist Stellantisove STLA arhitekture. Reč je o platformi koja je osmišljena zbog nadolazećih Maseratijevih limuzina i terenaca, pa se sa njom očekuje i mnogo "šarma", piše Jutarnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli: