Tramp menja pravila: Cene automobila biće znatno niže

Donald Tramp rekao je da će porodice moći da kupuju sigurnije, povoljnije i ekološki prihvatljivije automobile uz pomoć novog pravila "bezbednih vozila".

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2020.

09:58

Tramp menja pravila: Cene automobila biće znatno niže
Foto: Depositphotos, shinobi

Predsednik SAD poručio je građanima na Tviteru da se "oslobode starih i nesigurnih vozila" i "prave bolje i sigurnije američke automobile i stvaraju američke poslove".

Administracija predsednika SAD olakšala je ekološko pravilo o korporativnoj emisiji izduvnih gasova, doneto u vreme kada je Barak Obama bio predsednik države.

​To pravilo predviđalo je da se ukupna emisija izduvnih gasova na nivou proizvođača smanjuje za pet odsto godišnje do 2025, a ​prema novom pravilu, smanjenje emisije na nivou jedne kompanije sada će biti 1,5 odsto do 2026. godine.

"Moja administracija pomaže američkim radnicima u auto-industriji zamenjujući neuspelo Obamino pravilo o emisijama gasova. Nemoguće je udovoljiti Zelenom standardu. Mnogo nepotrebnih i skupih kazni za kupce automobila", naveo je Tramp.

"Moj predlog smanjio bi prosečnu cenu automobila za potrošače za više od 3.500 dolara, a istovremeno učinio automobile značajno bezbednijima. Motori bi radili mirnije, a tu je i pozitivan uticaj na životnu sredinu"; napisao je predsednik SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: